piątek, 21 czerwca 2013

Jelly with blackcurrent!



S k ł a d n i k i : 
4 saszetki galaretki wiśniowej / o smaku czarnej porzeczki - jeśli uda Wam się dostać,
1,5 l gorącej, przegotowanej wody,
0,75 l czarnej porzeczki,
sok z 4 limonek,
skórka z 4 limonek,
300g białej czekolady.




Na blaszkę do ciasta wykładamy czarne porzeczki, zalewamy gorącą wodą i wsypujemy galaretkę.
Energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. 
Czekamy aż ostygnie i wstawiamy do lodówki, żeby się dobrze stęgło.


Za pomocą tarki ścieramy z limonek skórki, a owoce przekrawamy na pół.




W rondelku roztapiamy czekoladę i dolewamy do niej wyciśnięty z limonek sok. Mieszamy aż do składniki się połączą i wylewamy to na stęgniętą galaretkę. Posypujemy startą skórką. Ponownie wstawiamy do lodówki.


Przy obecnej temperaturze musimy uważać żeby wyciągać z lodówki galaretkę tuż przed podaniem. ;) Ale jest to idealny, lekki i orzeźwiający deser na takie dni.




XOXO



1 komentarz:

  1. W piątek! W ten piątek! Widzę te ciasto na Twoim stole bo mam zamiar wprosić się na kawę!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...