poniedziałek, 6 maja 2013

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i camembertem.



S k ł a d n i k i :
(na jedną, całkiem dużą porcję)

,,na oko'' makaronu razowego, tyle ile Wasze żołądki zmieszczą,
1/2 piersi w kurczaka, pokrojona w małą kostkę,
1/2 posiekanej czerwonej cebuli,
40g sera camembert, pokrojonego w kostkę,
duża garść posiekanego szpinaku, 
łyżka mleka,




Przede wszystkim w garnku gotujemy makaron na al dente, odcedzamy go i odstawiamy na bok. 


W czasie kiedy makaron będzie się gotował, na lekko naoliwionej patelni możemy już podsmażać posiekaną cebulę i kurczaka. Kiedy wszystkie kawałki kurczaka zmienią kolor na jaśniejszy i będziemy pewni, że nie ma już surowego mięsa dokładamy na patelnię ser camembert i wlewamy łyżkę mleka. Na koniec dorzucamy szpinak i dokładnie wszystko ze sobą mieszamy.


 Po wymieszaniu dokładamy na patelnię uprzednio odcedzony makaron i ponownie wszystko ze sobą mieszamy. 




Spróbujcie, ciekawe czy będzie Wam smakowało tak jak mi,
XOXO

1 komentarz:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...