S k ł a d n i k i :
(na dwie porcje)
mała garść makaronu razowego
ok. 10 krewetek tygrysich - obranych!!!
mała garść pestek słonecznika
mała garść pestek dyni
5 cząstek suszonych pomidorów
szczypta ostrej papryczki (u mnie jest to suszone peperoncini)
dwie łyżki mleka
dwie łyżki wytrawnego prosecco - opcjonalnie
Makaron gotujemy na al dente, ale żeby nie wystygł jednocześnie na drugim palniku na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła lub oliwy z oliwek wrzucamy krewetki. Kiedy krewetki się zarumienią dorzucamy ostrą papryczkę i posiekane suszone pomidory. Podlewamy to mlekiem i prosecco. Na sam koniec dosypujemy pestki.
Ugotowany i odcedzony makaron dzielimy na dwie porcje i nakładamy do misek. Tak samo dzielimy zawartość patelni i układamy na makaronie. Proste? A jakie smaczne!
XOXO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz