piątek, 19 września 2014

MUFFINS WITH BLACKBERRIES AND FUDGES.


Jeden z ostatnich wypieków w moim domowym piekarniku... 

S K Ł A D N I K I :
(na 12 muffin)

250g mąki razowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
80 g cukru trzcinowego
80 ml jogurtu naturalnego
125 ml oleju roślinnego
2 jajka
250g cukierków krówek
200g jeżyn

Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia.
W osobnej misce mieszamy trzepaczką mokre składniki : cukier trzcinowy, jogurt, olej, jajka.
Mieszamy mokre składniki z suchymi.
Dodajemy posiekane cukierki krówki i jeżyny.
Przekładamy masę do papilotek i pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach.

Po wystygnięciu muffiny możemy mrozić i przechowywać przez dwa miesiące,








XOXO

3 komentarze:

  1. jeszcze do niedawna nie miałam opcji pieczenia, bo miałam niedomagający piekarnik. teraz już mogę i chyb wypróbuję ten przepis, mniaaam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny Blog! :))
    http://macreateart.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...