Jeden z ostatnich wypieków w moim domowym piekarniku...
S K Ł A D N I K I :
(na 12 muffin)
250g mąki razowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
80 g cukru trzcinowego
80 ml jogurtu naturalnego
125 ml oleju roślinnego
2 jajka
250g cukierków krówek
200g jeżyn
Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia.
W osobnej misce mieszamy trzepaczką mokre składniki : cukier trzcinowy, jogurt, olej, jajka.
Mieszamy mokre składniki z suchymi.
Dodajemy posiekane cukierki krówki i jeżyny.
Przekładamy masę do papilotek i pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach.
Po wystygnięciu muffiny możemy mrozić i przechowywać przez dwa miesiące,
XOXO
jeszcze do niedawna nie miałam opcji pieczenia, bo miałam niedomagający piekarnik. teraz już mogę i chyb wypróbuję ten przepis, mniaaam! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny Blog! :))
OdpowiedzUsuńhttp://macreateart.blogspot.com/
Krówki i jeżyny, mniam :)
OdpowiedzUsuń